RAZLIKA MED RABLJENIMI IN „REFURBISHED“ RABLJENI PRENOSNIKI

Prenosniki, kot tudi vsa druga tehnologija, so namenjeni, da nam olajšajo vsakodnevne opravke. Predvsem je postala njihova uporaba nepogrešljiva na delovnih mestih, v času študija, ter tudi v našem prostem času – tako brskamo po spletu, si ogledamo kakšen film. Olajšajo nam tudi način komunikacije, saj lahko preko različnih programov oziroma aplikacij komuniciramo tudi z ljudmi, ki so na tisoče kilometrov oddaljeni. V vsakodnevnem življenju jih tako ne smatramo več kot dodatek, temveč kvečjemu kot del našega življenja.

Razlika

Ko se odločamo za nakup rabljenega prenosnega računalnika je pomembno poznati razliko med rabljenimi računalniki in tako imenovanimi refurbished prenosnimi računalniki. Poznavanje razlik je bistvenega pomena pri sami kvaliteti.

Rabljene računalnike lahko odkupimo od posameznikov, ki so se prenosnika naveličali, se jim je pokvaril itd. Torej prodajajo prenosnik vključno s temi napakami.

Pri refurbished prenosnih računalnikih pa gre za rabljene prenosnike, ki so bili odkupljeni s strani strokovnjakov na področju računalništva. Odkupijo jih lahko na primer od podjetij, ki menjajo stare prenosnike za nove. Ob odkupu so seznanjeni z morebitnimi napakami, ki jih lahko ima prenosnik. Zakaj rabljeni računalniki in prenosniki ob taki ponudbi novih računalnikov si lahko preberete spodaj.

Poleg tega pa pred samo prodajo dodobra pregledajo izdelek. To pomeni, da računalnik temeljito pregledajo, razstavijo, pregledajo vsako komponento, če je le-ta v okvari, poškodovana. V primeru, da naletijo na napako prenosnika, to tudi popravijo.

Na kaj moramo paziti pri nakupu rabljenega prenosnika

Poleg tega, da poznamo razliko med navadnimi rabljenimi prenosniki in refurbished prenosniki, je pomembno tudi vedeti kakšen prenosnik potrebujemo. V kolikor želimo, da nam prenosnik služi za vsakodnevne stvari, ki vključujejo pisanje raznih dokumentov, brskanje po spletu, gledanje filmov, je dovolj, če izberemo rabljen prenosnik, ki je namenjen za osnovno rabo.

Zahtevnejši uporabniki, ki prenosnik uporabljajo za npr. grafično oblikovanje, oblikovanje videov, pa že morajo izbirati med zmogljivejšimi prenosniki, ki vsebujejo komponente (grafična kartica, trdi disk itd.). Tako zmogljivi prenosniki nudijo potem primerno delovno orodje oziroma delovno postajo, ki omogoča normalen potek dela.

Prednosti nakupa „refurbished“ rabljenega prenosnika

Kot prednosti je treba prvo izpostaviti predvsem ceno, saj lahko pri nakupu rabljenega prenosnika prihranimo dosti denarja – tudi celo do 300 evrov.

Nakup refurbished rabljenega prenosnika pomeni tudi, da kupimo kljub nižji ceni, kvaliteten izdelek, ki bo deloval hitro in učinkovito, saj je bil pregledan s strani strokovnjakov, ki so odpravili napake, ki jih je morebiti imel prenosnik ob odkupu. Večina ponudnikov prenosnih računalnikov nudi za svoje prodajne izdelke tudi garancijo.

Ponudniki rabljenih refurbished prenosnikov

Eden izmed preverjenih ponudnikov rabljenih prenosnikov je podjetje TrueCAD, ki ima na področju računalništva že več kot 20 let izkušenj. Ponujajo vam širok izbor rabljenih prenosnikov, ki so temeljito in sistematično pregledani. Tudi izbira prenosnikov je široka – izbirate lahko med računalniki svetovno priznanih in kvalitetnih blagovnih znamk, kot so Dell, Apple, Fujitsu. Zaposleni so vam pripravljeni tudi priskočiti na pomoč ob morebitnih vprašanjih, s katerimi se srečujete, ko niste popolnoma prepričani kateri prenosnik, bi bil najbolj primeren za vas. Izbira rabljenega prenosnika pri njih je zelo priporočljiva, ker jamčijo za kakovost – ob nakupu ima vsak izdelek 12 mesečno garancijo, ki jo je pa tudi možno podaljšati. Tako ste lahko prepričani, da boste kupili izdelek, ki vam bo dolgo služil.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.